donderdag, oktober 28, 2004

Lap ! De maansverduistering gemist ... ! Ik had het nochtans in mijn agenda genoteerd ... Maar 't was toch niet helemaal alleen mijn fout, hoop ik.

Vanmorgen word ik wakker met Radio 2 en ik hoor de nieuwslezer zeggen dat men nog een twintigtal minuutjes naar de maansverduistering kon kijken, als het weer het toeliet. Ik natuurlijk direct mijn bed uitgesprongen en aan alle vensters gaan kijken : ik zag echter alleen maar wolken, wolken, wolken ...

Maar mijn vriendinnetje de Maan, heeft het helemaal goedgemaakt ! Ik kwam buiten om in mijn wagentje te stappen en ik zag Maantje af en toe eens komen piepen tussen de wolken. Ik heb haar natuurlijk beknord : "Deugniet, ge hebt weer uw verdwijnspelletje voor mij verborgen gehouden !". Wel, op weg naar kantoor heeft ze de verduistering (helemaal voor mij alleen ?) nog eens nagespeeld. Inplaats van door de schaduw van de aarde te gaan, is ze langs boven achter een heel fotogenieke wolkengroep geschoven. Dan was ze even "weg" maar kon ik genieten van spectaculaire wolkenbeelden, en na een tijdje kwam ze er langs onder weer stralend onderuit !

Tegen de tijd dat ik op kantoor toekwam, stond ze daar te blinken in een wolkenloze hemel, de deugniet !!!