maandag, juli 27, 2020

Zorgzame buren

Zondag werden er 2,5 stokbroden aan mijn voordeur te vondeling gelegd. Dank u, buurvrouw ! Maar ... 2,5 broden ???

Zondagavond heb ik brood geroosterd en belegd met kaas, tomaat en mayonaise. Lekker ! Vanmiddag heb ik korstjes gemaakt voor bij de soep die ik nog in de vriezer zitten had (soep van mijn vriezer lijstje halen !). En vanavond heb ik croque monsieurs gemaakt. Dat kwam goed uit want mijn kaas begon toch al tekenen van verval te vertonen.

Nu ben ik burps. Maar da's niks want zondag na de middag, kwam een andere buurvrouw mij een kilo vers geplukte pruimen brengen. Goede doorstroming verzekerd, dus. 

En, ik zal hier dus zeker niet verhongeren ! 't Is misschien wel een beetje mijn eigen schuld dat ik vanalles opgedrongen krijg. Zaterdag, op de koffie, had ik mijn buurvrouwen verteld dat ik 4 kilo afgevallen was omdat ik minder at. Waarom ? Met de lockdown wou ik niet te dikwijls naar de winkel, dus probeerde ik langer rond te komen met mijn eten.

Ik heb nu nog een half stokbrood over. Bodding zit er niet in want ik heb geen rozijnen en ook geen goesting. Even dacht ik er aan om het naar de paardjes te brengen. Maar wie weet hoeveel brood die beestjes al door de strot geduwd krijgen van voorbij komende wandelaars. En te veel brood is niet goed voor de diertjes. Dus het resterende stokbrood is in de vuilbak beland.

Zonde, maar ja ...