Ik had deze week duidelijk enkele probleempjes met
(fatsoenlijk) eten.
Na de verpieterde ballekes van dinsdag, had ik de volgende
dag nog een misverstandje met de knopjes van het elektrisch kookvuur. Het vuur
onder de broccoli stond uit want die was gaar. Ik wou de hamburger een nummertje
lager zetten dus draaide ik 1 keer aan een knop. Tamelijk snel had ik in de mot
dat ik de broccoli weer op zes gezet had. De hamburger stond nog altijd op
drie. De hamburger dan maar op twee gezet. Een beetje later vond ik toch dat er
nogal veel damp uit de broccoli kookpot kwam. Die stond nog altijd op zes !
Aangebrand, de broccoli is aangebrand … Maar ’t viel weer nogal
mee. Even geblust met het kookvocht van de spirelli’s. Ik was wel vergeten dat
ik een “Witte van Zichem” met de spirelli’s gedaan had : ik had al zout in het
koude water gedaan en toen het aan de kook kwam heb ik er nog maar eens zout bij
gedaan. Toch weer lekker gegeten ! En die namiddag veel gedronken om dat zout
weg te krijgen …
En vandaag heb ik dan maar eens de vloer van de living met
nat gekuist. Ah jaaaaa … In de week was ik, op weg van de keuken naar de zetel,
“creatief met yoghurt”. Het lepeltje sprong zomaar uit het potje met als gevolg
dat er een flinke plets yoghurt (met ananas smaak) op de grond terecht kwam. Ne
mens kuist dat dan wel even op maar … Och kom, ‘t was toch al een flinke poos geleden
dat de vloer van de living nog eens een dweil met zeepsop gevoeld had …