zaterdag, juli 29, 2006

Zo, dat was me het dagje wel ...

Gisteren, na een flinke regenbui - zeg maar wolkbreuk, stond de kelder onder water. De oorzaak was natuurlijk de felle regen. Maar als de dakgoot verstopt is, kan het ook wel zijn dat het overtollige water als een waterval in het keldergat stroomt, en vandaar via het kelderraampje in de kelder, natuurlijk. Dus heb ik voor alle zekerheid vanochtend maar even de dakgoten uitgekuist.

Daarna had ik om 11 uur afspraak in het Loveld om met Noélysje en papa Koen te gaan zwemmen. Noélysje-visje heeft het weer anderhalf uur volgehouden in het zwembad ! Volgens mij zit daar een toekomstige zwemkampioene in ... Terug in het Loveld, kreeg ik een heerlijk stuk taart. En dan kon ik aan de rest van mijn programma beginnen : eerst zou ik boodschappen doen en dan zou ik nog even in Diependaal langsgaan om onze vakantiegangers uit te wuiven.

Zo gezegd, zo gedaan ...

Ik kom in de Coige aangereden en zie een lange rij auto's op mijn stoep staan, in de schaduw onder de bomen. Ik denk nog : de buren hebben zeker weer bezoek en die hebben allemaal hun auto uit de zon in "mijn" schaduw gezet ... Ik rij fluks mijn oprit op en zie in de haag een kleurig papier hangen. Ik zie niet zo dadelijk wat er op staat maar onderaan zie ik wel de grote pijl die richting mijn huis wijst.

En dan gaat het allemaal weer heel snel. Ik stop, kijk naar de auto's op de stoep, en daarachter vandaan komen enkele mensen te voorschijn die foto's beginnen maken ... Wat is hier aan de hand ? Voor mij op de oprit zie ik ook volk, en parasols, en ... Wat is hier toch aan de hand ??? Dan kijk ik weer rechts naar het papier in de haag. "NATIONALE MEUTJESDAG" ... !!!

Ze hebben het mij weer gelapt !

Ik parkeer de auto op straat en ga de oprit op. Er staan twee barbecues in de aanslag, de garage is omgetoverd tot een buffetzaal met groenten en vlees, in de tuin staat een tent en tafels en stoelen, overal hangen vlaggetjes ... Joenges, joenges ... Ik word verwelkomd door de kozzes en de kozzinnekes en hun kindjes. Zij vertellen mij dat mijn koelkasten vol zitten en dat ik dus geen boodschappen hoef te doen. En mijn vakantiegangers moet ik ook niet gaan uitwuiven in Diependaal want zij zijn hier en beginnen de barbecues aan te steken. Joenges, joenges ... Ik moet even bekomen en besluit mij te gaan omkleden. Boven staan overal reisbedjes. De kindjes hebben net een dutje gedaan.

Joenges, joenges ... Ik moet ophouden met steeds maar "joenges, joenges" te zeggen ... De barbecues zijn goed in gang. Maar als iedereen begint te eten, ben ik nog altijd van mijn melk ... Joeng .... neen, ik moet echt ophouden met steeds maar" joenges, joenges" te zeggen ! Eindelijk kom ik een beetje bij mijn positieven en kan ik ook een stukje eten.

Ik heb vandaag weer de tofste dag van het jaar ! We eten, we drinken, we spelen met de kindjes, ik maak een stuk of zeventig foto's. Ah jaaaa ... ik moet toch oefenen met mijn digitaal toestel dat ik van Walter gekregen heb !

Joenges, joenges ... Hoe krijgen ze het telkens toch weer voor elkaar ? Mij zo in de luren leggen. Ik hoor later dat ze dit al sinds de maand mei aan het plannen waren ... 't Zijn toch straffe toeren, hé ! Joenges, joenges ...

Tegen elf uur 's avonds vertrekken de laatste organisatoren. Eerst hebben ze nog alles opgeruimd en ... ze hebben zelfs mijn wekelijkse afwas gedaan ! Daar gaat mijn zondagse taak :-)

Hoef ik morgen heerlijk NIETS te doen. Gewoon lekker nagenieten van deze fan-tas-ti-sche verrassing !!!

Dank u, kozzes en kozzinnekes !!!