dinsdag, juni 18, 2024

De duif is weg, meneer ...

Vanmorgen eens bij de bovenburen gaan kijken of ik het "nest" beter zou kunnen zien. Helaas, is er van op een verdieping hoger niet veel méér te zien dan van op mijn balkon. 

Mijn buren hadden de duif gisteren ook gespot en dachten hetzelfde als ik : kijk, die zit precies op een nest !

Vandaag is er echter geen duif meer te bespeuren 😢

Ik zal dus een andere hobby moeten zoeken. 

Schone liedjes duren niet lang ...


maandag, juni 17, 2024

Tortelduifjes

De ganse dag al zit er een tortelduif in de dakgoot hier tegenover.

Het was duidelijk dat ze op een nest zat. Soms was ze even wat aan het ordenen maar meestal zat ze daar maar te zitten. En ze zat daar helemaal alleen ! Om 15u is ze zelfs even weggevlogen en liet het nest onbewaakt achter. Ik dacht dus : sukkeltje, je staat er helemaal alleen voor ... 😢 Zal dat wel goed komen?
Om 18u echter hoor ik : roekoe-koe, roekoe-koe. En, jawel, daar landde een tweede duif op het dak. Duif nummer 1 vloog weg. Nummer 2 verlegde enkele kleine takjes en ging op het nest zitten. Er is dus toch een kans op een happy end !
Ik overweeg nu om de bovenburen te vragen of ik eens vanaf hun balkon een foto mag nemen.

(Ge zult mij op mijn woord moeten geloven want ik was natuurlijk niet snel genoeg om dat allemaal te fotograferen : twee duiven samen, takjes in bek ... Het was voor mij zelfs een hele klus om een beetje een fatsoenlijke foto van slechts 1 duif te maken. Dat is mij gelukt na een stuk of 15 pogingen. 😳)